Víz, Gőz, Természet! Hévízi evezés

 "Három a magyar igazság, a téli evezésben is!"

ideje: 2014. február 14-16. (2,5 nap)
helyszín: Hévízi patak - Botfa
nehézségi szint: 3. kalandszint
utazás: személyautókkal
létszám: 20-30 fő
részvételi díj: 19.700 Ft
- visszanemjáró előleg: 13.000Ft
A közleményben: 021416_hevev+a neved szerepeljen!
tartalmazza: szállást 2 éjszakára, utazást, felszerelés kölcsönzés díját, napi egyszeri meleg ételt, természetismereti programokat (madarászat, csillagászat, kincskereső), túravezetést
nem tartalmazza: az egyéni hideg élelmet, fürdőbelépőt
biztosítás: nem lényeges
túravezető: dr. Illyés Zoltán, Somogyi Farkas Pál, Bozzay Ági
szállás: Botfán a Hüvös kastélyban (Mindszenty ifjúsági ház)
Jelentkezési határidő: 2014. február 7. Jelentkezésed az előleg befizetéssel válik teljessé.
(Jelentkezési határidő után is lehet jelentkezni, de előfordulhat, hogy nem lesz már hely!)
________________________________________
A Zala Médiában megjelent egy cikk a 2013-as programunkról: itt olvasható

 Programterv:
Az elmúlt két évben nagyon jó hangulatban telt téli vízitúra után idén már hagyományőrző jelleggel szervezzük meg a Hévízi evezést! Idén a már két napos programot további érdekes és kalandos programokkal egészítettük ki! Magyarországon az egyik legismertebb, mínusz fokok közepette is evezhető folyó a Hévízi patak! Mivel a termálvizű Hévízi tó lefolyásáról van szó, még télen is 18 fok körüli a víz hőmérséklete! A meleg víznek köszönhetően egyedi életkörülményeket teremt a csatornában, ami mind Magyarország, mind Európa-szerte egyedülálló. A trópusi folyókra emlékeztető növényflórát rendkívül gazdag halfauna egészíti ki! Az evezést kiegészítjük a szállásunkon megszervezett természetbúvár bemutatókkal: kézbe foghatunk majd aprótestű tollas szotyi evőket, Zala dombjai között elveszett ősi kincsek után fogunk kutatni, ritkán látott téli égen fürkésszük a csillagokat, éjjeli termálfürdőzéssel pihenjük ki a nap fáradalmait, stb. (Csak nagyon zárójelben jegyezzük meg, hogy amennyiben a Balaton is befagy, akkor korcsolyázásra is lesz lehetőség.)
Aki már volt evezni velünk nyáron vagy tavaly, az tudja, aki most jön először, meglátja!

Napi programterv:
1. nap, péntek:
este megérkezés 8-ra Botfára, ráhangolódás, ismerkedés, közös vacsora, felhőborítástól függően péntek vagy szombat este csillagvizsgálás digitális planetáriummal, távcsövekkel
2. nap, szombat:
délelőtt madárgyűrűzés és fotózás lesből, lepkeherbárium - ezzel egy kis betekintést nyerünk a környék különleges élővilágába. Ebéd után nekivágunk Zalai ősi kincseinek felkutatására, este pedig az aquaparkban pihenjük ki a megmérettetéseket.
3. nap, vasárnap:
reggeli után pakolás és magunk mögött hagyva a zalai dombokat célba vesszük Hévizet. A havas partok között gőzölgő víz felett fogunk evezni, miközben előttünk a felvert vízi madárcsapatok fognak felröppeni! 16:00 körül érünk vissza a kocsikhoz! Pakolás és búcsúzás után indulunk haza, és kb. este 7-re leszünk itthon! Amennyiben a hátralévő idő alatt befagy a Balaton, akkor hazafelé még korcsolyázhatunk egyet valahol a déli parton! Hazaérkezés este 7 óra körül.
(A napi programtervvel kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk!)

Felszerelés: kenut, evezőt, hordót, mentőmellényt az egyesület biztosítja, hálózsák (kérhető ágyhuzat is), ruha, szél és eső álló réteg, fejlámpa, hideg élelem 4 étkezésre (evezés közben és után is éhesek leszünk!) korcsolya, fürdőruha, fényképezőgép, stb.

Kalandra fel! Jelentkezés

Felszereléslista: itt télre igazítva

Költségek, szociális gondolat, fizetnivaló:
A HétKaland Egyesület közösségi szociális céljának megfelelően - a korábban jól bevált módon ismét differenciált hozzájárulást tesz lehetővé. A diákok, kiskeresők stb. kevesebbet fizethetnek, az arányosan nagyobb bevétellel rendelkezők egy kicsit magasabb hozzájárulást vállalhatnak. Reméljük, hogy így egy igazságosabb költségviselést valósítunk meg.
Ennek megfelelően kedvezmény kérhető.
Aki csak anyagiak miatt nem tudna eljönni, mert számára a fent említett kisebb összeg is sok, szóljon, keresünk megoldást. Nekünk fontos, hogy jössz: inkább vállalunk egy kis anyagi áldozatot, minthogy nélkülözzünk.

Téli Kalandra fel!

Zoli, Pali

Jelentkezés