Családi vízitúra a Ráckevei-Dunaágon

  • időpont: 2014. július 17-20.
  • helyszín: Ráckevei-Dunaág,
  • nehézségi szint: 2-3. kalandszint
  • utazás: egyénileg (HÉV, volánbusz, kocsi)
  • létszám: 10-15 család (max. 35 fő)
  • részvételi díj: felnőttek: 10.000 Ft, gyerekek: 5000 Ft, 3. gyermek után nem kell fizetni;  vissza nem járó előleg: 2000 Ft/fő;
    (ár tartalmazza: kenu, hordók bérlésének szállításának költségeit, 1-2 két nap vacsora, 3-4 nap teljes élelem, nyomtatványok, szervezés költségeit.)
  • szállás: sátor

------

A tavalyi jól sikerült háromnapos családi kenutúra után idén már nem adhatjuk alább négy napnál! Július 17. (csütörtök) és 20. (vasárnap) között hívjuk a családokat, hogy élvezzük együtt a víz és a vízpart örömeit.

Idén is a Ráckevei-Dunaágon eveznénk, aminek a nyugodtsága, természeti gazdagsága a gyerekekkel való kalandozásra tökéletesen alkalmas. A túrára elsősorban keresztény értékrendű szülőket várunk gyerekeikkel, de lehet hozni "kölcsön" gyermeket is.

Jelentkezni szülőknek lehet, 6-15 éves gyerekekkel. A HétKaland Egyesület korábbi gyakorlatának megfelelően akárki hívhat ismerős családokat, rokonokat, közösségi tagokat. A tervezett létszám 10-15 család, 35 fő körül maximálva.

Ennek a túrának az egyik vonzó vonása épp az, hogy gyerekeinknek közösségi, vizes, ugyanakkor kalandos élményben legyen részük, és a családtagok együtt élvezhessék a víz örömeit. A gyerekek közben hasonló értékrendű és kalandokra vágyó barátokra találhatnak vagy továbbépíthetik meglévő barátságaikat.

A négy nap alatt szeretnénk kb. 15 km hosszú békés etapokban végigjárni a Ráckevei-Dunaágat, és Pesterzsébettől eljutni Tassig, átzsilipelni, és esetleg egy mellékágba bekukkantani. Mivel sokan vagyunk visszatérő kenusok, szeretnénk új rejtekösvényeket felfedezni a Soroksári-ágban, esetleg annak mellékágaiban. Szokásunkhoz híven vadkempingezni fogunk, magunknak főzünk, és élvezzük a természet közelségét.
 

Program:
Az első nap Pesterzsébetről indulva egy kis evezési gyakorlat és több nádi rejtekút után Szigetszentmiklóson és/vagy Taksonyban megnéznénk a tanösvény(eke)t, Domariba szigetén táboroznánk. Másnap megállnánk a szigetszentmártoni strandon, és Ráckeve közelében, esetleg a Senki szigetén aludnánk meg, majd harmadik nap Makádig/Tassig csorognánk, végül a negyedik napon kipróbálnánk, milyen lehet átkelni egy zsilipen, illetve átemelni a kenukat egy oldalágba. Kora délután Tassról indulnánk haza.

A programot a túrán résztvevőkre és az aktuális időjárásra tekintettel a túravezetők megváltoztathatják!

Minden gyermek a szülő felelősségére jön velünk, a szülők irányítása alatt. Természetesen figyelünk azért egymásra.

Javasolt felszerelés:
sátor, ülőpárna
hálózsák, takaró, izolír,
ruha, szél- és eső álló réteg, fürdőruha
napvédelem, tisztasági csomag
élelem, ivóvíz, bicska, evőeszköz, evőedény
Mese, énekesfüzet, stb. hogy legyen mit megosztani a többiekkel.
A holmikat vízzáró 30 literes hordókba csomagoljuk, amiket az egyesület biztosít.

Jelentkezés:
A jelentkezéskor meg kell adni a felnőttek és gyerekek számát és a keresztneveiket. A mentőmellényhez (18 év alatt kötelező) szükséges a gyerek hozzávetőleges súlya is. A program vállalt nehézségi fokáról is nyilatkozni kell. Akármilyen kérdés, probléma felmerül, jelezzétek vagy keressetek személyesen: találunk rá megoldást! A jelentkezés az előleg (fejenként 2000 Ft) befizetésével lesz végleges, addig csak informatív jellegű. A jelentkezés elfogadásáról minden esetben egy-két napon belül visszaigazolást küldünk.

Jelentkezéseket a létszám beteltéig tudjuk fogadni, utána várólistára veszünk, ha valaki visszamondaná a részvételét.

Költségek, szociális gondolat, fizetnivaló:
Előreláthatóan a költségek a következőképpen alakulnak: felnőtteknek 10.000 Ft, gyerekeknek 5000 Ft. Az összeg programtól és a bevonásra kerülő pályázati összegtől függően némileg változhat. (Pl. ha kimegyünk a nagy-Dunára, messzebbről kell visszatrélerezni a kenukat, az nagyobb összeget jelent.)
A HétKaland Egyesület támogatva a nagycsaládokat úgy döntött, hogy ezen a kenutúrán szülővel érkező első két gyerek után kell csak fizetni.
A részvételi díjat a jelentkezéskor vagy közvetlen utána, utalással kell megfizetni.
Ha van lehetőséged arra, hogy többletfizetéssel támogasd más családok eljövetelét, megköszönjük és eljuttatjuk hozzájuk.
Aki csak anyagiak miatt nem tudna eljönni, mert számára a fenti összeg kifizetése gondot okoz, szóljon, keresünk megoldást (kedvezmény 50%-nál nagyobb mértékben is adható).
Ha ismersz olyan családot, amely anyagiak miatt nem tud egy ilyen programra eljönni, jelezd nekünk, megkeressük, segítjük őket. Nekünk fontos, hogy eljöjj: inkább vállalunk egy kis anyagi áldozatot, minthogy nélküled keljünk útra.

Kalandra és evezőre fel!

Laci és Tesó

Jelentkezés