Családos vizitúra 2013

 • ideje:  2012. július 19-21.        
 • helyszín: Soroksári-Dunaág,
 • nehézségi szint: 2. kalandszint
 • utazás: egyénileg, HÉV, kocsi
 • létszám: 10-15 család (35-40 fő)
 • részvételi díj:  Pályázatból finanszírozva 
 • szállás:  sátor

Ez a tavalyi kétnapos családi  vizitúra után az már egy háromnapos evezés. Kevés nagyobb öröm van annál, ha látjuk gyermekeinket önfeledten új kalandok között.
Ennek a túrának egyik nagyszerű jellegzetessége, hogy a családok együtt lehetnek, közös élményt szerezhetnek, s gyerek nem hátrány, nem teher, hanem  fiam, lányom, testvérem, túratársam. 

            Jelentkezni lehet szülő(k)nek, 7-15 éves gyermekeikkel , vagy nem szülőként rokon gyermekkel.

 A helyszín:  A Soroksári Duna két zsilip közé zárt keskeny Duna-szakasza. A gyerekekkel való evezésre a folyóág nyugodtsága, természeti gazdagsága, változatossága miatt rendkívül alkalmas. Budapesten belüli indulópont  kocsival könnyen elérhető.

A túrára elsősorban keresztény értékrendű szülőket  várunk gyerekeikkel, lehet jönni nem saját gyermekkel is.  A HétKaland Egyesület korábbi gyakorlatának megfelelően lehet hívni ismerős családokat, rokonokat, közösségi tagokat.

                       A létszámkeret  10-15 család részvétele lehetséges, max. 40 fő.

Programterv:

Találkozó:   
IDEJE:  2013. július 19. péntek reggel
                      HELYSZINE:   A részletes tájékoztató emailben megküldjük.
megközelíthető:

Indulás:  kb. 9 órakor

Bemutatkozás, rövid eligazítás, kenuválasztás és evezés fogások megmutatása után kenuba szállunk.  A nyugodt Dunaágon evezünk, izgalmas mellékágban, nádasok mellett, átereszeken keresztül, hídak alatt. Kora estére a  kempingező helyre érkezünk, ahol ebéd, strandolás, pihenő. 

A hosszabb ebédidő után folytatjuk útunkat lelfelé a Dunaágon.
 
Ahogy megérkezünk az esti szállás helyünkre, kipakoljuk a kenukat, sátrat verünk, egy kisebb csapat készíti a vacsorát, közben játék, fürdés, vidámság.
 Vacsora után tábortűz, éneklés
 
               
 
 
Szombati nap:
Sátrainkat hátrahagyva szállunk újra vízre. Célkitűzésünk egy kellemes evezéssel elérni az úszólápok birodalmát, ahol pihentő, biológiai sétát, bemutató, és ebédet tartunk.
 
Közben időt fordítunk a viziállotok, madarak, lápok, nádasok megfigyelésére. Lesz kenuban hallgatható mese-felolvasás, játék.
Ebédszünet után visszafordulunk és még délután megérkezünk a táborhelyre.

Vasárnap:  Sátorbontás, reggeli és összepakolás után fogunk indulni, célállomásunk Ráckeve, miközben a Szigetszentmártoni strandon pihenünk egy keveset.
Megérkezés, kiszállás: Vasánap kora délután kötünk ki. Ott egy utolsó nagy búcsúkörben záródik a háromnapos élmény. A kenukat még közösen felpakoljuk a kenuszállító trélerre. Hévvel lehet visszautazni a kiindulási helyre.

Felszerelés:

 • kenu, hordó, mentőmellény, (egyesület biztosítja)
 • sátor
 • hálózsák, takaró, izolir,
 • ruha, szél- és eső álló réteg,
 • élelem
 • fényképező, stb
 • Hozhatsz kedvenc mesét, énekesfüzetet, stb. hogy legyen mit megosztani a többiekkel       

  Jelentkezés

A jelentkezéskor, meg kell adni a felnőttek és gyerekek számát, és a keresztneveit. A mentőmellényhez szükséges a gyerek kb. súlya is.  Jelentkezésed elfogadását minden esetben egy-két napon belülvisszaigazolom.

 Kalandra fel!

                                        a szervezők, vezetők:  Laci, Tesó,  ...

 Részletes tudnivalók:

 Fontos, minden gyermek számára biztosítunk mentőmellényt, méretének megfelelően, amennyiben a szülők ezt igénylik.
Kérjük ehhez jelentkezéskor adjátok meg a gyerek keresztneve mellett a súlyát is (kg-  ban) ,
illetve azt, hogy milyen mértékben tud úszni. 

      Jóhír: a túrához nem szükséges evezéstudás vagy gyakorlat, még a szülőknek sem, az alapmozdulatokat meg fogjuk mutatni, kis gyakorlat után a bátrabbak a kormányzást is kipróbálhatják.

 

   

Az egymásra hangolódás szabályai

-        Együtt haladunk, a kenuk egymástól max. 500 m-re távolodjanak el egymástól.

-        A gyerekek igényeinek megfelelően a családok keveredhetnek a kenukban, szülői vétójoggal.

-     Alapvetően minden gyermek a szülő felelősségére jön velünk, a szülők irányítása alatt.

-         . . .

 

Felszerelés, csomagolás:

-      A szükséges felszerelés alább megtalálható. Holmikat 30 literes hordókba tehetjük, melyet mindenkinek biztosítunk.

-   Értékes kütyüket (telefon, fényképezőgép, zenemasinák, stb. saját felelősségedre hozod.  (Csomagolásához a vízhatlan kajásdoboz nekem bejött.)

-    Minden zsákot, hordót, vizeslajtot, egyéb holmit a kenuhoz illik kötni, hogy borulás esetén ne érjen minket nagy anyagi kár. Mindenki a saját holmijáért ill. a rábízott közös felszerelésért felel.  Értéket kocsiban lehet hagyni, nyitott parkolóhely  van.

 

- szükséges hoznivalók:     törölköző, naptej, napszemüveg, szunyogriasztó, ülőpárna, kendő/sapka/szalmakalap, gurigapapír, kulacs/flakon (2liternyi/fő), bicska, pohár, minimális igazolványok, fényképzőgép,  élelem     (vízhatlan csomagoláshoz kétemberenként egy hordót az egyesület biztosít)

 

Költségek, szociális gondolat, fizetnivaló:

-   A HétKaland Egyesület támogatva a nagycsaládokat úgy döntött, hogy ezen a kenuzáson szülővel érkező első két gyerek után kell csak fizetni.    

A részvételi díjat a jelentkezéskor vagy közvetlen utána, utalással kell megfizetni

-  Ha van lehetőséged arra, hogy többletfizetéssel támogasd más családok eljövetelét,   -- megköszönjük és eljuttatjuk hozzájuk.

 

Aki csak anyagiak miatt nem tudna eljönni, mert számára a fenti összeg kifizetése gondot okoz, szóljon, keresünk megoldást (kedvezmény 50%-nál nagyobb mértékben is adható). Ha ismertsz olyan családot, amely anyagiak miatt nem tud egy ilyen programra eljönni, jelezd nekünk, megkeressük, segítjük őket.

Nekünk fontos, hogy jössz: inkább vállalunk egy kis anyagi áldozatot, minthogy nélküled kelünk útra.   

 

  Kalandra fel!  

                                                       Tesó

(a honlapon megjelentetett képek korábbi ifjúsági vizitúráinkon készültek)