Víz, Gőz, Jég, Természet -Téli kalandok a Zalában

 

"Télen másodszor is lehet evezni!"

 • ideje: 2013. február 22-24. (2,5 nap)
 • helyszín: Hévízi patak - Botfa
 • nehézségi szint: 3. kalandszint
 • utazás: személyautókkal
 • létszám: 20-30 fő
 • részvételi díj: 19.500 Ft 
    tartalmazza: szállást 2 éjszakára, utazást, felszerelés kölcsönzés díját, egyszeri meleg ételt, természetismereti programokat (madarászat, csillagászat, kincskereső), fürdőbelépőt, túravezetést
    nem tartalmazza: az egyéni hideg élelmet
 • biztosítás: nem lényeges
 • túravezető: dr. Illyés Zoltán, Udvardy Miki, Somogyi Farkas Pál
 • szállás: Botfán a Hüvös kastélyban (Mindszenty ifjúsági ház)
 • Jelentkezési határidő: 2013. február 15. (9000,- Ft előleggel - utalni lehet a válasz e-mailben megadott számlaszámra)
    (Jelentkezési határidő után is lehet jelentkezni, de előfordulhat, hogy nem lesz már hely!)

  ________________________________________

A Zala Médiában megjelent egy cikk a programunkról: itt olvasható

A programterv: A tavalyi nagyon jó hangulatban telt téli vízitúra után idén már hagyományőrző jelleggel szervezzük meg a Hévízi evezést! Idén a már két napos programot további érdekes és kalandos programokkal egészítettük ki! Magyarországon az egyik legismertebb, mínusz fokok közepette is evezhető folyó a Hévízi patak! Mivel a termálvizű Hévízi tó lefolyásáról van szó, még télen is 18 fok körüli a víz hőmérséklete! A meleg víznek köszönhetően egyedi életkörülményeket teremt a csatornában, ami mind Magyarország, mind Európa-szerte egyedülálló. A trópusi folyókra emlékeztető növényflórát rendkívül gazdag halfauna egészíti ki! Az evezést kiegészítjük a szállásunkon megszervezett természetbúvár bemutatókkal: kézbe foghatunk majd aprótestű tollas szotyi evőket, Zala dombjai között elveszett ősi kincsek után fogunk kutatni, ritkán látott téli égen fürkésszük a csillagokat, éjjeli termálfürdőzéssel pihenjük ki a nap fáradalmait, stb. (Csak nagyon zárójelben jegyezzük meg, hogy amennyiben a Balaton is befagy, akkor korcsolyázásra is lesz lehetőség.)

Aki már volt evezni velünk nyáronvagy tavaly, az tudja, aki most jön először, meglátja!

 

Napi programterv:

1. nap, péntek: este megérkezés 8-ra Botfára, ráhangolódás, ismerkedés, közös vacsora

2. nap, szombat: délelőtt madárgyűrűzés és fotózás lesből, lepkeherbárium - ezzel egy kis betekintést nyerünk a környék különleges élővilágába. Ebéd után nekivágunk Zalai ősi kincseinek felkutatására este pedig hévíz és aquaparkban pihenjük ki a megmérettetéseket.

3. nap, vasárnap: reggeli után pakolás és magunk mögött hagyva a zalai dombokat célba vesszük Hévizet. A havas partok között gőzölgő víz felett fogunk evezni, miközben előttünk a felvert vízi madárcsapatok fognak felröppeni! 16:00 körül érünk vissza a kocsikhoz! Pakolás és búcsúzás után indulunk haza, és kb. este 7-re leszünk itthon! Amennyiben befagy a Balaton, akkor hazafelé még korcsolyázhatunk egyet valahol a déli parton! Hazaérkezés este 7 óra körül.

Felszerelés: kenut, evezőt, hordót, mentőmellényt az egyesület biztosítja hálózsák (kérhető ágyhuzat is), ruha, szél és eső álló réteg, fejlámpa ... hideg élelem 4 étkezésre (evezés közben és után is éhesek leszünk!) korcsolya, fürdőruha, fényképezőgép, stb.

Kalandra fel! Jelentkezés

Felszereléslista: itt télre igazítva

Költségek, szociális gondolat, fizetnivaló:
A HétKaland Egyesület közösségi szociális céljának megfelelően - a korábban jól bevált módon ismét differenciált hozzájárulást tesz lehetővé. A diákok, kiskeresők stb. kevesebbet fizethetnek, az arányosan nagyobb bevétellel rendelkezők egy kicsit magasabb hozzájárulást vállalhatnak. Reméljük, hogy így egy igazságosabb költségviselést valósítunk meg.
Ennek megfelelően kedvezmény kérhető.
Az előleg egységesen 9000 Ft.

Aki csak anyagiak miatt nem tudna eljönni, mert számára a fent említett kisebb összeg is sok, szóljon, keresünk megoldást. Nekünk fontos, hogy jössz: inkább vállalunk egy kis anyagi áldozatot, minthogy nélkülözzünk.

Téli Kalandra fel!

Zoli, Miki, Pali