2012. július

  • Posted on: 5 July 2012
  • By: Admin

Kedves Együtt-Túrázók, kedves kalandtársak!

Szeretettel köszöntelek a HétKaland Egyesület Hírlevelén keresztül. Nagyon mozgalmas ez a nyár is.
A sokféle program és tennivalók között megtalálni a helyes egyensúlyt, nem mindig könnyű. Néha nehéz megtalálni a kánikulában munkahelyen töltött idő áldozatának értelmességét életünkben.
Nagy örömmel számolunk be a sok pozitív visszajelzést eredményező nagyszülői alpesi túránkról. Büszkeséggel gratulálunk a résztvevő többszörös nagyszülők Medve-szurdokban tapasztalt ragyogó teljesítményéhez (700m szintemelkedés, többek között 169 létra 2900 fokán át felfelé, néha többméteres szédítő magasságok vagy zubogó vízesések felett).
Az eddig meghirdetett nyári programokat a befutó igények hatására sok új programmal kiegészítettük, érdemes áttanulmányozni.

Egy konkrét élmény:
A nagyszülők túrájáról:
"Nézem a fényképeket és csodálkozom. Ezt magamról azért nem gondoltam volna. Hogy a többiekkel /mindenki 60év  feletti/ zokszó nélkül végigjárjuk a 167 létrát. Mellette még volt energiánk élvezni a remek időt, az oxigénnel dusitott levegőt, gyönyörködni a sok csodálatos vízesésben. Merem mindenkinek ajánlani ezt a túrát, főleg 60 fölöttieknek, akik azt hiszik magukról, hogy már  csak kisebb sétákra vállalkoznának szívesen. Egy ilyen nagyobb teljesítmény növeli a biztonságunkat, az önértékelésünket és magamból  kiindulva merem állítani, hogy néhány évvel fiatalabbként jöttem haza. Persze ehhez kellett ez a két hegyivezető, akik  "literszámra" töltötték belénk az önbizalmat, vidáman fáradhatatlanul segítettek ott, ahol egy kicsit feladtuk. A Máriazelli látogatás  és a Hohe Wand-i  séta már csak hab volt a tortán. Köszönjük!"

Egyesületi törekvéseink:

- 2012-ben a nyári hazai túrasorozata Budapest Főváros XIV. kerület Zugló Önkormányzata, támogatásával valósul meg. Köszönjük a támogatást.
- Az egyesület fenntartási költségeit és a nagyobb felszerelés-beruházásokat pályázati úton, ill. adományokból szeretnénk fedezni,
hogy túráik hozzájárulási díjait továbbra is alacsonyan tudjuk tartani.

Programok:
- júl. 12-15.  Közösségi vízitúra, hazai vizek (Ipoly-Dunakanyar)  - lastminute, még van egy pár hely
- júl. 21. Balaton-kerülés, egynapos biciklitúra
- júl. 22. Történelmi emléktúra, "Amiért a harang szól  -- Nándorfehérvár 1456"
- júl. 21-22.  Családos vízitúra, Soroksári Duna
- aug. 1-5.  A via ferratazas csodái, Dachstein környéki vasalt utakon
- aug. 10-12. Hasadó Hajnalban Haladók Hegyei, nehéz viaferrátázás
- aug. 12-20. "Messze a hóhatáron túl..." Monte Rose túra
- aug. 16-20. Sas-út, Magas-Tátra túra
- aug 25. Búcsú a  nyári vizektől, evezés a Ráckevei-Duna-ágon
- aug. 26. Dunakanyar kétkeréken; Szob-Vác-Bp kerékpár-tekergetés

Előzetes tervek (szeptember-október):
- szept. 13-17. Legelvetemültebb drótnyüvők kedvencei, (Königsjodler Fallbach-vízesés)
- szept. 20-23. kezdő viaferrátázás
- okt. 6.  (okt. 5-6-7.) PÁLOS 70 teljesítménytúra s zarándoklat

"Amiért érdemes":
John és a jaguárja
Mintegy tíz évvel ezelőtt John, a fiatal és nagyon sikeres üzletember Chicago egyik másodrendű útján vezetett.
Egy kicsit gyorsan hajtott csillogó, fekete, tizenhat hengeres XKE jelzésű Jaguárjával, mely mindössze két hónapos volt. Figyelte a parkoló autók közül hirtelen előrohanó gyerekeket, és mindig lelassított, ha észrevett valami gyanúsat. Egyszer csak egy tégla repült felé, és hatalmasat csattant a jaguár csillogó oldalajtaján.
Sívitó fékcsikorgás, hátramenetbe kapcsolt, és felpörgő kerekekkel tolatott vissza, oda, ahonnan a tégla érkezett.
Kiugrott a kocsiból, vállon ragadta a gyereket és odaszorította az álló kocsi oldalához.
Rárivallt:
- Hát ez meg mi volt? Mit képzelsz te magadról? - Egyre jobban belelovalta magát dühébe - ez az én jaguárom;
és az a tégla nagyon sokba fog neked kerülni. Miért dobtad rá?

- Kérem, ... kérem, Uram, bocsásson meg nem tudtam jobbat kitalálni, mert senki nem állt meg, könyörgött a fiú . Könnyek gördültek végig az arcán, és a szomszédos parkoló autóra mutatott. Nézze, Uram, ott a bátyám, kiesett a tolószékből és nem tudom egyedül felemelni, segítene, kérem, visszaültetni őt a székbe, nekem túl nehéz, kérlelte az üzletembert.
John meghatódott és kétségbeesetten igyekezett visszanyomni a torkát fojtogató könnyeket. Segített a fiúnak felállítani a tolószéket azután együtt beemelték a sérült fiatalembert a székbe. John lassan, nagyon lassan sétált vissza csillogó fekete, tizenhathengeres XKE jelzésű jaguárjához. Kimérten, megfontoltan lépdelt. Soha nem csináltatta meg jaguárja ajtaját. Arra emlékeztette őt, hogy sohase száguldjon olyan gyorsan keresztül az életen, hogy valakinek egy téglával kelljen felhívnia magára a figyelmét.

 
Ne felejtsd, a sport, a mozgás a testi-lelki egészség feltétele!
Kalandra fel!
 

Tesó
--
Hétkaland Egyesület
www.hetkaland.hu