Válaszd ki az utad!

  • Posted on: 9 April 2012
  • By: Admin

Kirándulás, teljesítménytúra vagy zarándoklat? Hogy is van ez?
Mivel minél szélesebb közönséget szeretnénk meghívni, ezért 6 különböző útváltozatot kínálunk, amelyek közül mindenki maga választhatja ki a számára legmegfelelőbbet.
Így tehát lesz: teljesítménytúra-jellegű változat (a „Pálos 70” ahol a 70 km-t egy nap alatt járják végig); két és fél napra bontott zarándok-túra, melynek első napját Bátor Botond pálos testvér vezeti (ez a „Fehér barátok nyomában” nevet viselő útváltozat); két rövidebb távú túra („Virág Benedek és „Boldog Özséb”) illetve délutáni-esti kirándulás („Remete Szent Pál”) is. A szombati útvonalakat mindenki egyénileg vagy kis csoportban járhatja végig, a kiadott leírás és a terepi útjelzések alapján, s az útvonal mentén számos ponton fogják várni a vándorokat mindenféle testi-lelki jóval. Akiknek nincsen sok idejük és szeretnének egy rövidebb, hagyományos (vezetett énekes-imádságos) búcsújáró zarándoklattal megérkezni a jubileumra, nekik a vasárnap reggel induló „Magyarok Nagyasszonya” nevű útváltozatot ajánljuk.

Javasoljuk, hogy mindenki erejéhez, felkészültségéhez mérten válasszon útvonalat. Az egyes útváltozatoknál megtalálható, hogy melyiket kinek ajánljuk. Lehet jönni egyénileg is, de csoportok jelentkezését is várjuk.

 

Pálos 70 (október 6.)
Tapasztalt, gyakorlott túrázóknak/zarándokoknak, teljesítménytúrázóknak, jó fizikai erőnléttel, az útleírás alapján egyéni bejárással.
 
Szombat délutáni programként különösen ajánljuk családoknak, csoportoknak, kevésbé gyakorlottaknak, de későbbi indulás esetén minazoknak, akik alkonyi-esti vándorlásra vágynak
 
„Magyarok Nagyasszonya” zarándoklat (vezetett, október 7.)
Mindazoknak, akik rövid távot szeretnének menni illetve csak vasárnap tudnak bekapcsolódni,s hagyományos búcsújáró zarándoklattal, közös imával és énekszóval szeretnének megérkezni a márianosztrai jubileumi búcsúra.
 
„A fehér barátok nyomában” Pálos 35+33+7 (vezetett, október 5-7.)
Mindazoknak, akik  szeretnék végigjárni a Budapest-Márianosztra távot, de a 70 km-t egy nap alatt nem tudják bevállalni. A zarándoklatot Bátor Botond pálos testvér vezeti.
Figyelem!
Erre az útváltozatra  kizárólag előzetesen lehet jelentkezni szeptember 30-ig
!
 
„Virág Benedek” Pálos 35 (október 6.)
Főként közepesen gyakorlottaknak ajánljuk, túrázóknak vagy zarándokoknak, akik Budapesten és környékén szeretnének egy szép útvonalat egyénileg vagy általuk szervezett kisebb csoportban végigjárni, a várost fokozatosan maguk mögött hagyva.
 
„Boldog Özséb” Pálos 40 (október 6.)
Inkább közepesen gyakorlottaknak ajánljuk, (teljesítmény)túrázóknak vagy zarándokoknak, akik a Pilis és a Dunakanyar vidékén Márianosztráig szeretnének egyénileg vagy általuk szervezett kisebb csoportban elgyalogolni. Akik nem riadnak vissza az alkonyi-esti sötétségben való gyaloglástól.