Vizitúra az úszólápok birodalmában

 

 • ideje: 2011. Július 8-10. (2,5 nap)      (VÁLTOZÁS után végleges időpont)

 • helyszín: Soroksári-Dunaág, hazai
 • nehézségi szint: 3. kalandszint
 • utazás: egyénileg, visszafele HÉV-vel
 • létszám: 25-35 fő
 • részvételi díj: 5.000 - 7.000 Ft
 • szállás: hangulatos sátorozó helyeken (táborozási tapasztalat nem árt)

Ez a vizitúra a már megszokottnak mondható csücsopos vizitúrák hagyományának folytatása. Akik a 2007. 2008. 2009. évben voltak velünk, azok örömmel köszönthetik az ismerős helyeket. A közeli helyszin előnye a folyóág rendkívüli nyugodtsága és természeti gazdagsága.
A túrára elsősorban keresztény értékrendű jelentkezőket várunk,  a korábbi alkalmaknak megfelelően lehet hívni másokat, csatlakozni barátoknak, ismerősöknek, a túra nyitott az érdeklődők számára. 
A létszámkeret idén szűkebb, emiatt érdemes hamar jelentkezni.

Napi programterv:

1. nap:

Indulás: legkésőbb a 17:50-kor induló Ráckevei HÉV (Vágóhídtól) ; Pesterzsébet Felső megálóig.

18:00 Találkozó a Pesterzsébet Felső HÉV-megállóban pénteken, a Gubacsi-hídnál, ahonnan közösen megyünk a vizitelepre. Bemutatkozás és rövid eligazítás és evezéstanulás után kenuba szállunk. Az indulást 19 órára tervezzük. A nyugodt Dunaágon evezünk, izgalmas mellékágban, átereszeken keresztül. Nemsokára a  kempingező helyre érkezünk, ahol sátorállítás után igen hangulatos közös vacsora lesz. Tábortűz.
Az éjszakai fürdéshez és beszélgetéshez használatba vehetjük a közeli horgász-stégeket.

 

2. nap: szombat

Ébredés, reggeli, gyors pakolás, ima és indulás. Folytatjuk utunkat immár az úszólápok és a vízimadarak között. Ebéd után lehetőség lesz fürdésre és vízi játékokra. Szállásunk a Domariba szigetén lesz. Nagy hangulatos tábortűz - igény szerint gitárral, énekkel, tánccal. Aki bírja még szusszal, éjszakai indiánevezésre is kenuba szállhat.

3. nap: vasárnap
Rutinosan bontjuk el sátrainkat és szállunk vízre.

Reggeli készülődés és bepakolás után a folyón újra felfelé vesszük az irányt. Evezés és játék jellemzi a délelőttünket. Kora délután elérjük a célállomásunkat, ahol egy nagy közös búcsúzkodás után indulunk haza.

Közös mise fakultatív módon.

 

Hazaérkezés: (ráckevei mise után Vágóhid 20:25;  21:25)

Felszerelés:

 • kenu, hordó, mentőmellény, (egyesület biztosítja)
 • sátor, (akinek többlet helye van szóljon, akinek nincs sátra, az is szóljon)    FONTOS
 • hálózsák, izolir, ruha, szél és eső álló réteg, fejlámpa
 • élelem (szo ill. va reggelire és ebédre hideg élelmet mindenki magának hozzon!) Közös asztalon megosztható
 • fényképező, stb
 • Hozhatsz kedvenc novellát, mesét, hogy legyen mit megosztani társaiddal
           

                                 részletes felszereléslista   

Jelentkezés

 Kalandra fel!

                                        a szervezők, vezetők: Ági, Eszti, Pali, Feri

 

Szellemiség és részletes tudnivalók:

 

Fontos, úsznitudás:

  Aki nem tud jól úszni, aki nem érzi magát biztonságban a vízben egy hirtelen borulás után is, az NE jöjjön el. Bocs.

      Jóhír: a túrához nem szükséges evezéstudás vagy gyakorlat, az alapmozdulatokat meg fogjuk mutatni, kis gyakorlat után lesz lehetőséged a kormányzást is kipróbálni. Evezés ill. kormányzás tanulására addig is van lehetőséged, ld. alább.

 

  

 

Az egymásra hangolódás szabályai


-         A kenuk egymástól max. 500 m-re távolodjanak el. Ha már nem látod a többieket, várd meg őket, vagy telefonon jelezd, hol vagy.

-    Minden reggel fix kenubeosztás lesz, az első óra közös evezés után szabadon lehet kenukat cserélni, átülni. Kérlek, ebben az első órában alkalmazkodj a kicsi kenuközösségedhez, igyekezz társaidat egy kicsit jobban megismerni.

-         Beszállásnál igyekezzünk a parton elnyújtva párhuzamosan, és ne egymás után vízre szállni.

-         Tartsd be az indulási időket! Ne maradj le, ne kelljen várni rád!

 

Felszerelés, csomagolás:

-       A szükséges felszerelésről lista lentebb, lehet többet hozni, nem nagyon érdemes. Jó, ha holmiddal beleférsz egy 30 literes hordóba. Ami nem fér bele a hordóba (pl. sátor izolír), nagy nejlonzsákokba zárjuk. Aki kér hordót, annak hozunk.

-   Értékes kütyüket (telefon, fényképezőgép, zenemasinák, stb. saját felelősségedre hozod.  (Csomagolásához a vízhatlan kajásdoboz nekem bejött.)

-    Minden zsákot, hordót, vizeslajtot, egyéb holmit a kenuhoz illik kötni, hogy borulás esetén ne érjen minket nagy anyagi kár. Mindenki a saját holmijáért ill. a rábízott közös felszerelésért felel.

 

 

Költségek, szociális gondolat, fizetnivaló:

-        A HétKaland Egyesület közösségi szociális céljának megfelelően - a korábban jól bevált módon ismét differenciált hozzájárulást tesz lehetővé.  A diákok, kiskeresők stb. kevesebbet fizethetnek, az arányosan nagyobb bevétellel rendelkezők egy kicsit magasabb hozzájárulást vállalhatnak. Reméljük, hogy így egy igazságosabb költségviselést valósítunk meg.      
Ennek megfelelően ki-ki szabadon választhatja meg hozzájárulását a megadott összeghatáron belül. Az előleg egységesen 4000, Ft.

 

Aki csak anyagiak miatt nem tudna eljönni, mert számára a fent említett kisebb összeg is sok, szóljon, keresünk megoldást (kedvezmény 50%-ig adható). Nekünk fontos, hogy jössz: inkább vállalunk egy kis anyagi áldozatot, minthogy nélkülözünk.   

 

  Kalandra fel!  

                                   EVEZŐT !!